Mumford and Sons – I Will Wait

Album: Babel  (2012)

Styl: folk rock

Proč si tohle pustit

Jedinečný úkaz, že i akustický nástroje dokážou strhnout ještě větší silou než elektřina a děda Mládek u toho nemusí vůbec být! Asi to znáte, ale stejně mám pocit, že to Evropa 2 ještě do rotace nenasadila, takže budete mít náskok před ostatními :)

O umělci

Čerství držitelé Grammy za album roku 2012 jsou momentálně nejžádanější folk rockovou bandou na světě. Mumford a jeho synové, resp. Marcus Mumford, hlavní tahoun, a jeho kámoši se dali dohromady v roce 2007 v Londýně. Už první deskou Sigh No More (2010) si získali davy fanoušků a singly jako Little Lion Man nebo The Cave musely rozbrečet i ty nejtvrdší hooligans. Z jejich muziky a nástrojů se line úžasná uvolněnost a přirozenost, jako byste je znali už dávno z táboráků na škole v přírodě. V Anglii už se určitě zařadili do zpěvníků a jejich skladby zlidověly jako od Tomáše Kluse. Svědčí o tom i mumfordí úspěch jejich druhé desky Babel (2012), která se stala nejrychleji prodávaným albem v historii Spojeného království a mám takový dojem, že to nebylo naposledy.

Podobní umělci

The Frames, Devotchka, King Charles, Of Monsters And Man

Pusťte si ještě


Celý koncert

 

3 komentáře: „Mumford and Sons – I Will Wait

  1. No, zkus jim to napsat. Kluci teď dělají novou desku, která bude postavena i na el. nástrojích. Třeba hodí Kotvaldovi lano :))) ale, vážně… díky Bohu za takovýto kapely. Nemusí Ti folk moc šmakovat a samozřejmě existuje tuna dalších kapel. Ovšem nikdo nezapře Mufords talent na silnej vokál, dynamiku a gradace.

    To se mi líbí

Napsat komentář